About Me

My photo
Sheffield, England, United Kingdom
Hamba Allah yang berusaha mencari ilmu demi mencapai redhaNya. Seeru a'la barakatillah..

Wednesday, 2 January 2013

The memorable Second Honeymoon


Salam untuk semua :)

Honeymoon yang ditunggu-tunggu selama ni dah pun berakhir. Now, me and izz dah pulang ke tempat belajar masing-masing, Bristol dan Sheffield. Kejapnyer masa berlalu. Masa gembira memang selalu terasa sekejap. Alhamdulillah, Allah izinkan kami jejakkan kaki di Istanbul, turki.  sambil honeymoon, Sambil melawat tempat-tempat bersejarah. Tinggalan sejarah zaman Turki Uthmaniyah.

Alhamdulillah kami sempat melawat beberapa tempat selama 5 hari 4 malam di Istanbul. Hari pertama dan hari last kami tak sempat berjalan pun. So, 3 hari je lah.. kenangan manis di tempat-tempat ni takkan dilupakan...

  • Topkapi Palace
  •  Hagia Sophia
  • Blue Mosque
  • Grand Bazaar
  • Dolmabahce Palace
  • Taksim Square
  • Eyup el-ansari mosque
  • eyup el-ansari mausoleum
  • Basillica Cistern
  • Bosphorus sightseeing
  • Galata Tower
  • Galata Bridge
  • Sulaiman the Magnificient Mosque
  • Istanbul University

Semoga pengembaraan di bumi Istanbul ni dapat mengeratkan lagi hubungan kami suami isteri. All the sweet memories will remain in our heart. 


our sweet memories.. the second honeymoon 

2 comments: