About Me

My photo
Sheffield, England, United Kingdom
Hamba Allah yang berusaha mencari ilmu demi mencapai redhaNya. Seeru a'la barakatillah..

Wednesday, 17 July 2013

The First Wedding Anniversary

Tak dapat sambut anniversary seperti yang dirancang disebabkan jadual yang unexpected.. hubby start cuti summer lambat plus, I have to come back home due to some unavoidable reasons.. so, sambut dalam fon call je lah..

tapi takpe.. yang penting sama2 dapat muhasabah dan improve for the years to come :)

copy from hubby's fb:
just to keep in mind as our very first celebration :)

1st anniversary.. Alhamdulillah.. Pejam celik pejam celik setahun sudah perkahwinan.. Masih jauh perjalanan.. Alhamdulillah Allah permudah ketika bertemu kesulitan dan ujian Nya. Terima kasih kepada keluarga terutama Ma, Ayah, Mak, dan Abah yang sentiasa dibelakang membantu kami ketika memerlukan utk melayari bahtera kehidupan. Doakan kami menjadi anak dan pasangan yg soleh dan solehah dan bermanfaat untuk perjuangan Islam. To all family members, i love u.. I love you Ma, Ayah, Mak, and Abah!

Happy 1st anniversary zaujati Norazah M. Haisham ... Menyambut anniversary berjauhan buat kali pertama.. Semoga kita tbh menghadapi segala ujian alam perkahwinan... Semoga menjadi isteri dan anak yg solehah.. Thanks for everything in this a year of marriage.. Love you fillah!

Izz
6th July 2013
Bristol,Uk

P/s: Post ni agak lewat sebab ade masalah connection plus quite busy these days :)

Monday, 15 July 2013

Salam Ramadhan al-Mubarak 1434 H

Assalamualaikum kepada semua :)

dah bersawang blog ni..sebab masalah connection kat rumah ni...
Alhamdulillah.. masa pantas berlalu, kita sudah pun berada dalam bulan yang mulia.. syukur kepada Allah sebab kita masih diberi peluang untuk menyambut bulan Ramadhan kali ini, bagi mengumpul sebanyak amalan2 kebaikan untuk bekalan di sana yang kekal...

Sedar tak sedar, dah lebih setahun berlalu sejak tarikh pernikahan kami tahun lepas.. tak sempat nak update pasal wedding anniversary kami yang pertama.. alhamdulillah , walaupun berjauhan .. kami tetap tak lupa each other and always remind each other...

update pasal sekarang, sekarang ni saya stay kat rumah, jadi cikgu tuisyen untuk cousin and adik2 kat rumah ni.. inshaAllah lagi 2 minggu saya start internship training di Sapurakencana Petroleum, Lumut... so, sementara tak kerja ni, boleh la luangkan masa untuk ibadah2 bulan Ramadhan..

okay.. lagi setengah jam nak berbuka... nak hidang2 makanan...

selamat berbuka semua :)

Ramadhan Kareem!

:))


Monday, 1 July 2013

second half of 2013

Alhamdulillah .. lesen L dah settle.. lepas ni tunggu sebulan then boleh la test jpj.. HAHAHA.. looser giler :P 

hari ni 1 July, supposed start internship hari ni,, tapi, takde vacancy untuk july sebab i lambat apply.. so, ade masa sebulan lagi untuk berehat2... tkde la rehat macam boss pun sbb aku jadi cikgu tuition cuti ni.. boleh la brush up silibus2 sekolah menengah dan sekolah rendah haha :D

Ramadhan dah makin dekat... awkward nyer puasa kali ni, hubby takde.. kalau la uk tu seberang laut,berangan je laaa.. rindu giler kat suami sekarang.. tapi, apa boleh buat, bersusah2 dahulu, bersenang2 kemudian... masing2 ada tugas masing2 sekarang ni..

hari ni dah 1 July.. 6July ni, around 10 pm.. genap lah setahun usia perkahwinan aku dan faiz :))
first anniversary yg sangat dihargai... walaupun berjauhan..

okay, perlu bersiap2 untuk jadi cikgu..
will update again later :)