About Me

My photo
Sheffield, England, United Kingdom
Hamba Allah yang berusaha mencari ilmu demi mencapai redhaNya. Seeru a'la barakatillah..

Wednesday, 24 April 2013

New favourite :D

[makanan kegemaran]

Saje nak update tentang makanan kegemaran abad ini.. hehe.. takde lah... actually, lately asyik makan benda ni je. kalau boleh hari-hari nak pergi makan sebab sedap. it's jacket potato... sedapp.. setakat ni belum bosan lagi...  


Audrey kata, jacket potato ni dah jadi pengganti pizza. dulu kalau boleh tiap-tiap hari nak makan pizza, kalau seminggu tak makan, rasa tak best. tapi sekarang, sejak 2 minggu perut buat hal tu, dah tak makan dah pizza.. sobs..

Last weekend,  kitorang pergi makan jacket potato lagi. bawa orang Bristol makan.. jacket potato + oreo milkshake = perfect combination! terbaikkk ahh... rasa nak pergi lagii.. tapi kene jalan around 15 minute which needs courage..

Lepas ni, nak belajar buat sendiri lah. macam senang je niii.. bake the potato je pun. cuma, potato tu nak cari mane ek? dapat buat sendiri mmg terbaikk niii.. tak payah jalan jauh and spend 3 pound which is quite expensive. Oreo milkshake lagi la senang nak buat! blend je milk + sugar +ice cream + oreo .. kene buat sendiri niii.. baru puas hatiii...macam mango lassi, dulu setiap kali rasa nak minum mango lassi kene meredah city + wicker street untuk makan kebabishhh.. sekarang, dah pandai buat sendiri. rasa sebijik sama, cuma tak tahu macam nana nak bagi betul-betul pekat... ni hasil mango lassi bancuh sendiri.. hehe.. lepas ni nak buat lagi lahhhh :D 



No comments:

Post a Comment