About Me

My photo
Sheffield, England, United Kingdom
Hamba Allah yang berusaha mencari ilmu demi mencapai redhaNya. Seeru a'la barakatillah..

Tuesday, 8 October 2013

Me and Him; different sets of mind!

TODAY is the start of second week of the autumn semester.. seriously, i dont know how to read the so many journals and articles for my research project. and when I saw my best friend already has her project content pages, i feel so so scared. immediately, i feel hopeless. (ape la awal-awal dah hopeless), the hopeless feeling became worst when she said she want to submit the final year project report one month earlier! omg. like seriously? hah... lucky her because there is someone who always push her to do this and that; her supervisor. and lucky me because i dont like to be pushed, so i chose a relaxed supervisor. hahah.. amekk kau, rileks habis.

Today, out of nowhere i beli keyboard! haha.. ceritanye, siang tadi ade sorang kawan ni nak jual keyboard nyer, then i yang dah lama gelabah nak belajar main ni laju je beli..hahah :D puas hati, dah beli baru mesej izz cakap "awak, saye beli keyboard"..
baby baru saye :D

Out of nowhere, Mesti suami saye blurrrr "apehal pulak bini aku ni tiba-tiba beli keyboard" hahah... lepas ni, boleh la main bila stress. berlawan sikit dengan jiran sebelah rumah ni haa.. tiap-tiap hari i dengar dia main lagu yang membuatkan i jadi mengantukk.. zzzzzz...sabo je lahh...

The funny thing about keyboard is i know how to play ONLY one song! which is "wake me up when september ends" hahaha... funny la, takkan la tiap-tiap malam nak main lagu tu jer.. nanti mesti hubby cakap i takde progress sebab sejak 2012 main lagu yang sama je! :p

selamat belajar main keyboard! 

Okayy.. ini pula cerita suami saye, Encik Ahmad Faiz.. soon to be Dato' Ahmad Faiz... **day dreaming**... hari ni katanyer dia happy sebab dapat main golf.. I wonder, sejak bila la hubby jatuh hati dengan golf? sebelum ni sibuk dengan repair helicopter la, beli segala benda yang berenjin... tup2, ade set kayu golf, baju golf, seluar golf, etc... then the latest, siap beli sebatang kayu yang mahal...errr... i tak tahu la nama kayu tu ape... no knowledge on that.. 

bila i dapat tahu izz ade hobi baru, i selalu cakap, "tak faham la kenape abg minat main golfff, pukul bola jer.. ape yang bestnyerrr, macam bosan je, after pukul then tak tahu bola tu hilang mane" hahaha.. 

Yes, indeed personally i don't understand why people loving it, maybe i should try once. tapi, football i okay je, siap faham lagi segala rules and strategy, yang tak bole blanye, siap hafal nama player satu team nii sekali dengan reserved players.. tapi ni dulu punya cerita la, sejak kawen ni, pandang sebelah mata je. tak layan dahhh.. :D

tengok tuu.. excited and happy giler orang tu dapat main golf... katanye "hole ni abg dapat par, sebab tu happy" as long as you happy syggg... i pun jadi happy jugakk walaupun assignment byk kena buat ^^
And the good news for me is, izz and his colleagues are planning a winter trip to european coutries :)) yeayy...
ade 3 negara yang suami saya pilih untuk travel winter ni :) *excited!!*
Even though it seems like I am gonna be the only girl on the trip, it doesn't matter. I don't care as long as my hubby is there with me :)) travel dengan hubby ni best :)  rasa secure je.. lagi-lagi dapat suami yang protective :)) sebab tu i always ajak izz pergi jalan2... :)) takpe izz, duit masing-masing.. hehe.. sebab tu boleh travel suka2 hatii.. heheh.. 

okay lahh... masa untuk study!
may Allah ease this final year of M.Eng :)
A journey to be an engineer one day, InshaAllah...

Assalamualaikum ^^

No comments:

Post a Comment