About Me

My photo
Sheffield, England, United Kingdom
Hamba Allah yang berusaha mencari ilmu demi mencapai redhaNya. Seeru a'la barakatillah..

Tuesday, 15 October 2013

Salam AidilAdha 1434H

Assalmualaikum...
Tahun ni dah masuk kali ke-4 sambut aidilAdha di perantauan... Rindu mak abah adik-adik di rumah :) Rindu nak makan masakan mak... bestnyerr adik-adik kat rumah, mak cerita dorang makan sungguh2 malam nii... lagi2 hujan kat pangkor tu, semua jadi lapar..

kat uk ni, saya tak semangat pun nak masak rendang. dengan takde kerisiknyer, terus terbantut nak masak rendang. so, saya masak lontong jer... sebab saya memang suka makan lontong pun :) ikut resepi google, alhamdulillah jadi :) not bad laa...



Selamat Menyambut Aidil Adha kepada mak, abah, ma, ayah dan adik-adik, sedara mara, kawan-kawan di Malaysia...Selamat menghayati erti pengorbanan dalam Islam.. Selamat menjalani ibadah korban.. Semoga Allah redha dengan kehidupan kita di dunia... Semoga dengan keredhaanNya membawa kita ke syurga... amiin...

Kepada suami tercinta, kita raya seprately lagi... but, it's okay.. we just have to be grateful.. Salam aidilAdha abang... semoga abang diredhai Allah.... b love you so muchh.

Esok, InshaAllah akan menunaikan solat aidilfitri beramai-ramai dengan Malaysian community di Sheffield.. harap ade rendang... rinduuu sangat nak makan rendang. *sebab ramai upload gambar rendang hari nii... *

Reminder for today,


may Allah guide us in everything we do, may we be better person from day to day... amiin...

No comments:

Post a Comment