About Me

My photo
Sheffield, England, United Kingdom
Hamba Allah yang berusaha mencari ilmu demi mencapai redhaNya. Seeru a'la barakatillah..

Friday, 21 December 2012

What Has Happened ...

Bismillahirrahmanirrahim...

Assalamualaikum..

 Hampir setahun tak update blog..kenape? memang banyak sebab.. one of them is pengurusan masa yang kurang baik or in other words busy dengan urusan-urusan lain.. Sekarang dah di tahun ketiga pengajian di University of Sheffield. Sedang berada di library.. Supposed to do my design project report, tapi sejak sejam yang lalu, tiba2 rase takde mood nak proceed. So, teringat la yang saye ade blog yang sudah bersawang ni.

Ape yang dah berlaku sepanjang setahun yang lalu?
From 25 Dec 2011- today (20 Dec 2012)

2011 ialah antara tahun yang sangat-sangat busy. I was a commitee of Sheffield Malaysian Students Association  (SMSA). sebuah persatuan pelajar undergrad Malaysia yg belajar di Sheffield. So, I was quite busy together with other committees, arranging programs and attending meeting every week. 2011 juga ialah tahun pertunangan aku, exactly on  17 Sept 2011. Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar. Pendekkan cerita, aku bertunang selama 9 bulan je. Pada  6 July 2012, aku telah sah menjadi isteri kepada Ahmad Faiz Mohd Zukri. Alhamdulillah, dah lebih 5 bulan kami berumah tangga. (more stories to be told later :)

akad nikah.. 06072012 9.50pm


Setahun tu macam singkat, tapi memang banyak benda dah berubah. Alhamdulillah for all this. Nak cerita semuanya dalam satu entry akan jadi tak best ler..so, buat summary je dulu..inshaAllah lepas ni nak try update consistently. Evrything happened in my life is just so precious to be left unwritten :D hehe..selama ni bukan tak tulis...tulis je,.,tapi tulis kat dalam buku.. semangat je beli satu buku ni untuk tulis semua benda yang berlaku after kahwin.. end up buku tu pon entah ke mana sekarang.. sebab ape? sebab sekarang ni aku tersangat la busy dengan satu benda ni yang dipanggil "esign project". sekarang ni pon aku duduk library untuk siapkan project yang sangat la membebankan fikiran tu. but, whats make me end up updating blog ni? exact reason is mood tiba2 je hilang. tengah2 semangat membuat calculations menggunakan excel, tiba2 rasa nak demam.. rase pening and nak muntah.. mula la hati ni fikir macam-macam kan.. maklum la dah kahwin :p tapi, bila fikir-fikirkan balik, masa cuti summer baru ni aku rase benda yang sama.. pening2, muntah and rase lemah.. tapi takde ape2 pon..hati je fikir lain.. ( nak sedapkan hati sebenarnye nii) haha..okay lahh.. tak nak cakap pasal ni..lain kali je..

okay..sekarang ni nak pergi dinner kat luar dgn besties. walaupon hari ni i masak kat rumah, tapi nak jugak makan kat luar sebab esok dah nak balik kampung. when i said balik kampung, it means "off to Bristol". Why Bristol? sebb suami tercinta di Bristol..esok suami exam.. semoga Allah permudahkan urusan suami yang disayangi.. and esok suami starts winter break, so sebab tu la saye dengan tak segannye nak kaco suami di Bristol.. hehe.. goodbye Sheffield for two weeks! gonna miss you and the people in sheffield.

Seriously tak boleh fokus buat design project sekarang.. malas nak paksa diri. Rase nak demam dari tadi lagii... kenape la tiba2 niii...Harap2 esok takde ape2 sebab nak naik train sorang2.. nanti suami yang riso lebih.

okay.. till here for now. InshaAllah will try to be more organised this time. Semoga Allah permudahkan urusan kita semua in whatever good things that we are doing. may Allah be the guidance.. amiiin..

Salam.

p/s: ade banyak benda nak tulis.. keep it for next entry !


No comments:

Post a Comment