About Me

My photo
Sheffield, England, United Kingdom
Hamba Allah yang berusaha mencari ilmu demi mencapai redhaNya. Seeru a'la barakatillah..

Friday, 28 December 2012

Honeymoon 2- Istanbul Day 1

Assalamualaikum semua :)))

Hari yang dinantikan telah tiba.. sepanjang perjalanan ke Istanbul, bumi indah niii.. banyak sangat peristiwa best and tak best berlaku pagi tadiii..aaa taknak cerita pasal yg tak best tuuu... abaikan dulu..  banyak sangat view2 best yg saya sempat snap.. Istanbul sangat cantikkkk!  entry kali nii nak cerita yang best2 je dulu... yang tak best cerita lain kali... weather hari ni sangat2 cerahhh.. suhu tak sejuk mane banding dengan United Kingdom,, suhu around 16 degree.. so, coat super dry hubby yang tebal tu, coat saye semua tak terpakai.. pegang jer laa.. 

half way to ISTANBUL... terbang di atas awan..view from our flight.. very nice weather!

Gambar nii memang terbaikkk.. alhamdulillah weather baik, banyak view menarik.. ni ialah snow peak-capped of western Balkan Mountains, Serbia.. Mountains ni pemisah antara negara Serbia dan Bulgaria! awww.. I just know this!

alhamdulillah saye skrg di Istanbul !! masa dalam perjalanan dari airport ke hotel tadi, rase tak percaya sangat saye berada di Turkey!! alhamdulillah, Allah bagi peluang untuk berjalan melihat tempat orang, melihat sejarah2 Islam di sini..


excited faces! masa niii dalam perjalanan nak pergi hotel :)
my hubby panggil Istanbul ni "city of mosque".. sebab sepanjang perjalanan tadi banyak giler masjid kitorang nampak.. tak terkira,,, masjid is everywhere. dalam satu km tu, boleh kata ade paling kurang 5 masjid... and even lebihh... teruja sangat2 tengok bandar yang penuh dengan masjid....
Beyazid Mosque, Istanbul
ni bhosphorus bridge .. laut niii yang memisahkan benua asia dan benua eropah.. unique sangat Turkey niii..

lagi 5 minit nak sampai hotel tadi, tiba2 ternampak bangunan nii... haha.. teringat cerita "Istanbul Aku Datang".. haha.. ni la rupenye University dorang.. esok boleh ler gi melawat jap.. amek2 gambo.. hehe.
Istanbul University
dalam perjalanan tadi, dengar azan asar ... hubby: bestnyer... lama tak dengar azan.. rase teruja jugak bila kitorang lalu Marmara sea tadiii.. selama ni tengok atas peta jerr.. hahhh... couldnt believe my eyes!! excited nak berjalan esokk.. tapi sekarang rase tired sangat2... :D.. all in all... alhamdulillah.. bersyukur sangat2 dapat honeymoon kali kedua di ISTANBUL!!!!

Hari pertama niii kitorang rehat kat bilik jer.. study peta turkeyyyy., so that perjalanan kitorang smooth.. InshaAllahh... aaa.. okay lahh.. nanti hubby marah pulak,,, dia dok sibuk buat research, i sibuk update blog. haha

Alhamdulillah !!

-honeymoon @ISTANBUL 27-31 DEC 2012-


No comments:

Post a Comment