About Me

My photo
Sheffield, England, United Kingdom
Hamba Allah yang berusaha mencari ilmu demi mencapai redhaNya. Seeru a'la barakatillah..

Monday, 9 December 2013

A small reflection

sabar itu bukan mudah, tapi kena sabar kerana ada ganjaran bagi orang yang sabar.

betul la dan betul sangat la yang Allah bersama orang yang sabar sebab bukan senang nak bersabar. hanya oran yang diuji tahu apa erti sabar.lagi berat ujian tu lagi susah nak capai sabar tu. yang tengah type ni pun tengah tahan sabar sampai merah muka. i believe my muka tgh merah skrg. mane tak geramnye, library packed gila hari ni, susah gila nak jumpe tempat duduk, hari ni pulak kena guna computer library sebab nak guna software, selepas 3 minit akhirnya dapat PC. lega.

tapi memang kesabaran teruji, keyboard ni ade huruf2 yang kurang sensitif so kena tekan kuat2 which is annoying. then duduk pulak sebelah sorang manusia yang cakap non stop. cakap slow aku tak kisah, ni cakap kuat and tak henti2. Allah... menguji kesabaran btul.. aku end up terpaksa bangun jalan2 cari ketenangan. mmg takde pc lebih skrg, packed. so, last resort is pasang algu guna earphone at the loudest volume supaya aku tak dgr ape yg dia sembang non stop tuuu... harap sgt ade pc lain yang available lepas ni sbb aku tak suka buat kerja sambil dgr lagu kuat2 macam ni... unless i do mathematics. when i do mathematitics, i like musics to stimulate my brain. now, i need peace! to think and type my marketing management assignment!
 bersabarlah.

No comments:

Post a Comment